Графік виїздів мобільних медичних команд на березень

У межах проєкту «Відновлення доступу до медичних послуг у громадах Житомирської області» створені мобільні медичні команди (ММК) у складі лікаря, медичної сестри, психолога та фахівця з соціальної роботи. У січні-вересні цього року ММК виїжджатимуть до населених пунктів Олевської, Народицької та Словечанської громад для надання первинної медичної допомоги, а також забезпечення психологічної допомоги, підтримки та соціального супроводу.

Члени ММК проконсультували за минулий місяць близько 360 людей. Це не лише медичні послуги, але й соціально-психологічні.

ММК здійснюють обстеження на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, хронічне обструктивне захворювання легень, втрату слуху, гендерно зумовлене насилля (ГЗН), депресію. Усі послуги ММК є безоплатними.

У березні ММК їздитимуть до Олевської громади за таким графіком:

  • 07 березня – с. Покровське;
  • 14 березня – с. Новоозерянка;
  • 21 березня – с. Замисловичі;
  • 28 березня – с. Лопатичі.

«Нас вже чекають у селі», – розповідають члени мобільних медичних команд. До ММК приходять люди різного віку – і молоді, і старші. Хтось прагне поспілкуватися саме з лікарем, але багато потребують психологічної підтримки.

Приїзд ММК до села – це не просто можливість для місцевих жителів потрапити на консультацію до лікаря. Хоча і це дуже важливо. Адже не завжди люди мають змогу самотужки приїхати до міста, аби пройти профілактичний медичний огляд через віддаленість населеного пункту, брак коштів, нерегулярні пасажирські перевезення. ММК ще й слухає людей, надає психосоціальну підтримку. Психологічні консультації не менш затребувані, ніж медичні.

Проєкт “Відновлення доступу до медичних послуг у громадах Житомирської області”, що реалізується в рамках підтримки проєкту USAID, спільно з PACT “Інновації для подолання епідемії ВІЛ”, має на меті допомогти жителям громад отримати медичні та соціально-психологічні послуги. Виїзди заплановані по вересень місяць включно, аби максимально охопити усі села цих громад.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту