Жителі сіл Рудня-Бистра, Варварівка та Корощине озвучили голові громади місцеві проблеми

4 квітня міський голова Олег Омельчук разом з секретарем міської ради Віталієм Шейком зустрілись з жителями сіл Рудня-Бистра, Варварівка, Корощине. На зустрічі також був присутній в.о. старости сіл Валентин Ратушинський.

Більшість місцевих жителів прийшли з єдиним питанням: «Чи закриють ФАП у селі?». Міський голова заспокоїв присутніх, що ФАП не закриють!  Так, згідно нового Закону про сільську медицину, має пройти оптимізація. Проте в кожному селі буде надаватися мед. послуга. На Олевську ОТГ декларують 6 амбулаторій, в інших селах будуть ФАПи, ФП, медичні кабінети. Олег Васильович розповів, що плануються громадські обговорювання про розташування амбулаторій в селах, щоб це рішення змогли прийняти громадяни.

Також лунали й інші питання. Місцева мешканка повідомила, що рейсовий автобус, який возить дітей до Варварівської школи часто замалий для такої кількості людей, тому діти інколи просто повертаються додому. На що в.о. старости села повідомив, що наразі ладнається інший автобус, значно більший. Вже незабаром він має вийти на рейс. Втім, міський голова повідомив, що вивчить це питання.

Також на території Руднє-Бистрянського старостинського округу гостро стоїть проблема сміття. Люди повідомили, що не завжди добросовісно йде процес транспортування відходів до сміттєзвалища. Бувають навіть випадки коли жителі Олевська та навколишніх сіл викидають сміття просто в селі Рудня-Бистра. Міський голова Олег Омельчук відповів, що з працівниками, які транспортують сміття на полігон, буде проводитись профілактична бесіда. Загалом, сміттєзвалища – це проблема загальнодержавна. Проте, Олевська міська рада працює над створенням сміттєсортувальної лінії, вже створена відповідна проектна документація.

Читайте також: Невідомі вивантажили гори сміття на дорогу.

Запитали місцеві жителі також за внутрішні туалети у Варварівській школі. Олег Васильович Омельчук повідомив, що наразі планується розроблення проектно-кошторисної документації. Наразі в Олевській ЗОШ №2 вже зроблені внутрішні санвузли, йде робота в Олевській ЗОШ №3 та Кишинській ЗОШ. На черзі – Варварівська ЗОШ.

Турбувались молоді мами чи закриють дитячий садочок в Корощині. Міський голова заперечив: «Таке питання, навіть, не стояло!». Жодний заклад дошкільної освіти не закривається, більше того – за рік роботи вдалося відкрити дитячий садочок в Кишині, готується до відкриття садочок у Покровському.

Скаржилися жителі села на місцеве підприємство – в диму та мілкій тирсі знаходиться вся вулиця Житомирська. Голова громади повідомив, що будуть вивчені дозвільні документи відповідного підприємства.

Одна місцева мешканка повідомила про необхідність зрізання 22 аварійних тополь, які розташовані біля дороги між селами Варварівка та Рудня-Бистра. В.о. старости має звернутись з відповідною заявою до виконавчого комітету міської ради.

Наостанок місцеві жителі просили освітлити центральну вулицю села Рудня-Бистра. Валентин Олексійович також повідомив про необхідність поточного ремонту освітлення на декількох вулицях в селі Варварівка, адже частина коштів вже надійшла за поданням депутата обласної ради Олександра Ніколайчука. Тому, в разі позитивного вирішення питання, освітлено буде майже все село. Міський голова зазначив, що проблема освітлення в громаді буде вирішуватись поступово.

Хотіли жителі Руднє-Бистрянського старостинського округу й особисто поспілкуватись з керівництвом громади, щоб наодинці озвучити власні проблеми. Більшість з них потребують лікування та матеріальної допомоги. Кожне звернення буде окремо опрацьовуватись.

Завідувач Руднє-Бистрянського клубу попросив відремонтувати стелю в закладі культури. Тож спеціалісти міської ради виїдуть на місце та вивчать дане питання, можливо, там потрібно ремонтувати не тільки стелю, а й дах.

В.о. старости села також повідомив про майже зруйновану огорожу пам’ятника невинно розстріляним в роки Другої світової війни . Міський голова Олег Омельчук та секретар міськради Віталій Шейко особисто виїхали на місце, щоб оглянути територію. Було з’ясовано, що ремонту огорожа не підлягає, тому вивчатиметься питання встановлення нової.

Читайте також: Міський голова провів виїзні прийоми громадян у селах Лопатичі та Кам’янка.  

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту