Директорам загальноосвітніх закладів!

Школа – це місце, де проходить становлення дитини через освітній, духовний і фізичний розвиток. Саме тут формується майбутній громадянин України. Науково доведено вплив умов шкільного середовища на стан здоров’я учнів.

Невідповідні шкільні меблі сприяють порушенню осанки, недостатнє освітлення викликає патологію зору, незадовільне харчування та неякісна питна вода – гострі та хронічні захворювання органів травлення, порушення температурного режиму – гострі респіраторні захворювання тощо.

Всі ми – батьки і не хочемо, щоб наші діти чи онуки навчались в школі з недостатнім освітленням, опаленням, незадовільним харчуванням, вживали неякісну питну воду, сиділи за меблями, що не відповідають їх фізичним даним.

З метою створення та підтримання належних умов навчання школярів, Олевський міжрайонний відділ Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» пропонує Вам послуги з періодичного лабораторного контролю продуктів харчування, продовольчої сировини, питної води, поверхонь, освітлення, мікроклімату приміщень за цінами, що не змінювались з 2006 року, згідно постанови Кабінету Міністрів України №662 від 11.05.2006 р., а саме:

  1. Гігієнічні змиви з робочих поверхонь – 11,97 грн. за 1 змив.
  2. Виявлення бактерій в харчових продуктах – 44,63 грн. за дослідження одного показника.
  3. Гігієнічне навчання персоналу харчоблоку – 31,86 грн. за 1 особу.
  • 8,93 грн. за 1 особу у разі групового навчання за кількості слухачів не менше 5 осіб.
  1. Обстеження працівників школи на носійство:
  • збудників кишкових інфекцій – 32,59 грн. за 1 особу;
  • золотистого стафілококу – 27,17 грн. за 1 особу;
  • гельмінтів – 16,27 грн. за 1 особу.
  1. Дослідження питної води за:
  • мікробіологічними показниками:

а) централізоване водопостачання – 121,26 грн.;

б) з шахтної криниці – 82,90 грн.;

  • за хімічними показниками – 193,13 грн.;
  1. Рівень освітленості – 16,34 грн.;
  2. Мікроклімат:
  • температура повітря – 16,34 грн.;
  • відносна вологість – 16,34 грн.

Дослідження проводяться лабораторіями акредитованими в системі ISO/IEC 17025:2006, що підтверджено сертифікатом Національного Агентства з акредитації України від 14.06.2017 №2Н1432.

Результати досліджень доводяться персонально тільки Вам. У разі виявлення відхилень від нормативних показників, фахівці міжрайонного відділу сформують рекомендації для прийняття Вами управлінського рішення.

За довідками та консультаціями щодо здійснення лабораторного контролю звертайтесь до Олевського міжрайонного відділу Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» за адресою: пров. Промисловий, 4а, тел.:04135 21630.

Наша співпраця – це реальне піклування про здоров’я наших дітей та онуків!

Читайте також:  Пропонуємо дослідити воду з Вашої криниці!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту