Хочеш жити в чистому місті? Заплати за вивіз сміття!

     В нашій громаді створено комунальне підприємство «Олевськ-Комунальник», яке надає послуги з вивезення твердих побутових відходів (сміття).

     Вивезення сміття – це комунальна послуга, за яку треба платити. Шановні жителі міста, Ви платите за електроенергію, газ, воду, отож, будьте ласкаві, проявіть свою відповідальність і в цьому питанні.

     Місячна плата на 1 мешканця багатоквартирного будинку становить 15,89 грн., приватного – 15.47 грн.

На виконання ст. 7, п. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово – комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов’язаний укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом . У зв’язку з цим, з 1 січня 2020 року укладання договору на вивіз сміття є обов’язковим для усіх.
     Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).
     При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те особи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.
Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу:
– на громадян – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, (340-1360 грн);
– на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, (850-1700 грн).

     Для заключення договорів на вивезення ТПВ просимо звертатись за адресою: вул. Свято-Миколаївська, 4 (у минулому РДА), 1 поверх, коридором направо. За інформацією щодо сплати за вивезення ТПВ дзвонити за телефоном –096-326-27-44

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту