Тарифи, соціальне житло та інші питання виконавчого комітету

30 листопада відбулось засідання виконавчого комітету, на якому було розглянуто та прийнято 20 рішень.

Матеріальна допомога громадянам Олевської ОТГ та відшкодування витрат.

До Олевської міської ради звернулося 44 жителя громади з проханням виділити матеріальну допомогу. Найбільше громадян звертаються по грошову допомогу на лікування, цього місяця – це 39 осіб. 4 жителів Олевщини звернулися по допомогу у ліквідації наслідків пожежі та 1 житель – для допомоги в заміні покрівлі. Таким чином було розподілено більше 23 тис. грн.

Крім того, згідно Програми соціальної підтримки внутрішньо  переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Олевської ОТГ та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур громади, що брали участь у антитерористичній операції на 2017 рік, члени виконавчого комітету проголосували за відшкодування витрат на лікування та медичну реабілітацію громадянину у сумі 189,04 грн.

Затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр».

Проведення конкурсу здійснюється відповідно до професійної компетентності кандидатів на вакантну посаду директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Олевської міської ради на основі оцінювання їх особистих досягнень, знань, умінь і навичок, моральних і ділових якостей для належного виконання посадових обов’язків. Обов’язковими вимогами до кандидатів буде: вища освіта не нижче ступеня магістра або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста за спеціальністю «Спеціальна освіта», «Корекційна освіта», «Дефектологія», «Психологія» та стаж роботи не менше 5 років.

начальник віділу освіти, молоді та спорту Левченко В.П.

Затвердження графіку роботи Олевської центральної лікарні

Графік роботи комунальної установи «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради:

Початок роботи з 8.00 год.

Обідня перерва з 13.00 год. до 14.00 год.

Закінчення роботи о 17.00 год.

Стаціонарне відділення працює цілодобово.

Встановлення розміру пайової участі

Замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки, згідно Закону України зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту – сплатити пайову участь.

Для промислового магазину в місті Олевськ по вул. Київська, 25б встановлено пайову участь на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури в розмірі 5% від кошторисної вартості будівництва, що становить 23250,00 грн. Крім того, підприємці зручно обладнали територію навколо свого магазину.

Раніше, Олевська міська рада виграла суди з ТОВ «Гермес-Олевськ», представники якого відмовлялись сплачувати пайову участь.

Надання дозволу на відчуження пам’ятки архітектури місцевого значення

Члени виконавчого комітету надали дозвіл на відчуження пам’ятки архітектури місцевого значення – майнового комплексу нежитлових будівель, загальною площею – 749,7 м2, з господарськими спорудами, загальною площею – 192,1 м2, що знаходиться за адресою: м. Олевськ, вул. Володимирська, буд. 7 (нинішнє приміщення районного суду).

Раніше, на сесії міської ради, депутати проголосували за затвердження звіту про оцінку та продаж комунального майна Олевської міської об’єднаної територіальної громади, шляхом викупу Державною судовою адміністрацією.

Начальник управління економічного розвитку, транспорту та туризму Ковальчук О.Б.

Нові тарифи на надання послуг по збору та вивезенню твердих побутових відходів

Враховуючи загальне зростання цін на енергоносії, підвищення мінімального рівня заробітної плати,  виконком міської ради затвердив нові тарифи на  послуги по збору та вивозу  твердих побутових відходів. Згідно розрахунків, виходячи з норми утворення  1.75 куб.м ТПВ на одну людину в рік, місячна плата за вивезення твердих побутових відходів на одного споживача приватного сектору становитиме 7,54 грн.

Виділення соціального житла

З жителем Олевської ОТГ Р.М. Кляпком, який перебуває в списках на соціальній позачерговій черзі громадян, що потребують поліпшення житлових умов, як дитина-сирота та дитина позбавлена батьківського піклування, уклали договір найму соціального житла в селі Корощине по вул. Партизанській строком на 10 років.

Також на виконавчому комітеті міської ради розглядались такі питання: доцільність позбавлення батьківських прав двох матерів, затвердження графіку роботи торгової точки, надання дозволу на зрізання аварійних зелених насаджень, актуалізація квартирного обліку, видача ордеру на житлове приміщення, передача житла у приватну власність, надання дозволу на встановлення тимчасової споруди та зміна адресних номерів.

По завершенню засідання, начальник відділу культури Ірина Кльоц вручила подяку в.о. старости села Тепениця Володимиру Кайдановичу за значний особистий внесок у розвиток національної культури, відродження звичаїв та традицій українського народу, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Керуючий справами виконавчого апарату Юрій Русин роздав старостам села буклети по Стратегічному плану розвитку ОТГ до 2027 року та наголосив, що всі можуть долучитися до написання важливого документу. Свої пропозиції можна вписати безпосередньо у буклет та повернути їх в міську раду.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту