Яку допомогу Олевська громада отримала від Юнісеф

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну одразу почав працювати дитячий фонд ООН UNICEF Ukraine. Їхній вклад в Україну, для українського народу просто неосяжний з дати відкриття свого представництва у Києві у 1997 році. За цей час Фонд надав Україні допомоги на загальну суму 130 мільйонів доларів США, що дозволило розробити і реалізувати низку програм у галузі охорони здоров’я, води і санітарії, освіти та захисту прав дітей. Ці проєкти реалізуються і по цей день. Протягом наступних 5 років ЮНІСЕФ в Україні зосередиться на досягненні таких п’яти загальних результатів для дітей:

  1. Соціальна інклюзія та державна політика щодо дітей;
  2. Захист дітей в усіх обставинах;
  3. Освіта для всіх дітей;
  4. Здорове життя з перших років і надалі;
  5. Вода і стале середовище.

Завдяки налагодженій співпраці Олевської міської ради на чолі з міським головою Сергієм Лисицьким з Міжнародною організацією Юнісеф жителі Олевської громади отримали суттєву допомогу у сфері розв’язання гуманітарних проблем.

Згадаємо найбільші реалізовані проекти в нашій громаді, до впровадження яких долучилася Юнісеф:

  • Цифровий освітній центр «Спільно» в селі Замисловичі. Сучасний та комфортний простір, обладнаний необхідними пристроями для безперебійного доступу до освітніх процесів у режимі онлайн/офлайн, має вчителів та фасилітаторів, які пройшли відповідну підготовку та проводять цікаві активності для дітей.

  • Шкільні меблі та навчальні матеріали для дитячих садочків, шкіл та позашкільних закладів освіти, що включають в себе різноманітні набори для дозвілля та психологічної підтримки дітей і батьків.

  • Набори для укриттів закладів освіти(гігієнічні набори, ковдри, аптечки, полички, каністри, електротовари тощо).

  • Техніка та товари для харчоблоку Олевського ліцею №3 та Кишинського ліцею.
  • Гігієнічні набори, спортивний інвентар, канцтовари та дидактичні матеріали, розвиваючі ігри для КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Олевської міської ради.

Звісно, це не вся допомога, що надавалась для Олевщини від Юнісеф. Серед іншого, жителі громади отримували фінансову допомогувакцини від Covid-19навчання для медичних працівників та інше.

Від імені всієї громади ми висловлюємо щиру вдячність Дитячому фонду ООН UNICEF Ukraine, крос-секторальному проєкту In Touch Ukraine Foundation, голові Житомирської обласної військової адміністрації Віталію Бунечку, гуманітарному штабу при Житомирській ОВА та його представнику Олегу Рябому за всебічну підтримку та увагу, своєчасну та всеохоплюючу допомогу.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту